Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

naročanje-svapoweb

... kar ne spada v nobenega od zgornjih forumov...

naročanje-svapoweb

OdgovorNapisal/-a timy123 » 10. Okt 2015 20:52

zanima me par stvari in sicer okoli naročanja iz tujine..
Zdej sm si zrihtu kartico in bančni račun (preje pač nisem imel potrebe po tem) in imam tudi kartico-mastercard, z katero lahko baje naročam iz tujine. Zanima me kako to laufa.. Imam sicer tudi spletni NLB klik. Če prav vem moram imeti na kartici toliko kot želim pač zapraviti za izdelek vendar me muči vse ostalo kako sploh opraviti nakup, koliko časa hodi, kaj me še lahko dodatno košta (carina itd..) in vse podrobnosti ker še nikoli nisem naročal iz tujine..
Prosim za pomoč in lep pozdrav :)
timy123
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 22. Apr 2015 18:44

Re: naročanje-svapoweb

OdgovorNapisal/-a AliB » 10. Okt 2015 22:05

Lahko ti povem svoje izkušnje. Zrihtaj si PayPal če že imaš mastercard (samo na njihovo stran greš in slediš navodilom - paypal ti namreč vrne denar, če se kaj zakomplicira). S PAyPalom je nakup najenostavnejši in najvarnejši. Če paypal ni možen nikoli ne kupuj z bančno kartico temveč kvečjemu z mastercard pri čemer si zrihtaj limit, ki ti zadostuje za mesečne potrebe. Če morebiti pride do zlorabe boš kvečjemu ob limit. Pozanimaj se na banki, če imajo SMS sporočanje vseh nakazil iz mastercarda, ki presegajo določen znesek. Ker ob hitrem ukrepanju v primeru odliva, ki ga nisi ti opravil, je transakcijo lahko ustaviti. Vse to velja kot zaščita proti zlorabam, kar se meni na srečo še ni pripetilo. PayPal mi je pa že vrnil denar! pri vseh plačilih s PayPal ali z mastercard (PayPal se plača iz mastercarda!) moraš imeti na kartici zadosti sredstev (limit mastercarda minus tisto, kar si s kartico tisti mesec že plačal). Ker drugače ti plačilo zavrne.

Carina je za nakup v državah, ki niso v EU. Za ostale države pa ti lahko zaračunajo carino, če je znesek nad 20 eur (po tečaju, ki ga ima carina in lahko odstopa od dejanskega). Če ti carinijo in to izdelek, ki malenkost presega omenjeni znesek, si ga pa odj... (== pride precej drago). Iz Kitajske zato jaz naročam vsak kos posebej (in ne v kompletu več kosov), ker je poštnina zastonj. Če kupuješ kose, katerih posamezna vrednost presega 20 eur, pa upaš na najboljše - včasih gre skozi brez carine včasih pa ne. Če je kos manjši in zapakiran v kuverti z mehurčki (ni zapakiran v paketu-škatli) imaš več možnosti, da ne bo carinjeno. Vem tudi, da ča prodajalec pošlje z GLS ali UPS (in ne z običajno pošto), se carinjenju ne izogneš, je pa v tem primeru dostava hitrejša.

Iz Kitajske lahko hodi pošiljka tudi 2 meseca, lahko pa je tu v enem tednu, odvisno od tega, v katero smer piha veter na morju. Iz Nemčije nekaj dni, iz bolj severnih EU dežel približno teden, Amerika je pa poglavje zase - kot pri Kitajski je tudi tu morje vmes. Iz Hrvaške (je EU) pride kar hitro, za Srbijo (ni EU) pa ne vem, ker še nisem naročal, iz Italije pa samo enkrat in nič v vezi z vejpanjem in je bila slaba izkušnja in se izogibam kupovanja pri italijanih, kar pa ne pomeni, da je tale tvoj tudi nategun. Seveda pa je odvisno tudi od prodajalca, ali ti pošle z dnem plačila - FT je do sedaj poslal še isti dan.

Bo še kdo drug kaj dodal ali me popravil.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: naročanje-svapoweb

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 11. Okt 2015 12:23

Svapoweb je drgač čist korektna trgovina (čeprav malo izropana zadnje čase). Naročil sem že večkrat, vedno BP. Ker je skladišče pri nas, te pride poštnina ugodno in potuje, pač kot potujejo pošiljke pri nas.. Ponavadi ko odpošljejo, je naslednji dan pri tebi. Imajo pa reakcijski čas včasih tudi do enega tedna (različno), vendar ne čakaš pretirano dolgo.
Če se kaj zakomplicira, kot se je recimo pri mojem sodelavcu (dobil napačen mod), jih samo pokličeš in se da vse zmenit. V glavnem korektno do sedaj..
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1136
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje


Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov