Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

ZOUTIPI in nova pravila na forumu

ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 12. Mar 2017 13:56

Lep pozdrav.

Kot vemo je v veljavo stopil nov zakon o uporabi tobačnih in povezanih izdelkov. In elektronska cigareta spada v kategorijo povezanih izdelkov.
Do nadaljnjega:

- po 29. členu (točka 5.), ki se glasi: Prepovedano je dajanje na trg prek interneta, telekomunikacij ali katere koli druge
razvijajoče se tehnologije ali čezmejna prodaja na daljavo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov.

... je prepovedana prodaja opreme, ki jo ureja zakon. Torej modi, uparjalniki, grelne glave ali kateri koli sestavni del e-cigarete oz. osebnega uparjalnika. Dovoljena pa je prodaja breznikotinski baz, ter arom.

- po 28. členu, ki prepoveduje oglaševanje tobačnih in povezanih izdelkov, je prepovedano kakršnokoli posredno in neposredno oglaševanje na forumu.
Dovoljeni so objektivni opisi modov, uparjalnikov, .. ne sme pa biti na forumu linkov do trgovin, kjer opremo prodajajo. Prepovedano naj bi bilo tudi vsakršno napeljevanje na elektronsko cigareto (torej v stilu, "kaj kupiti", vendar zaenkrat še ne vemo kako je s tem, zato te teme ostajajo). Odstranjen bo tudi forum, "Trgovine v Sloveniji in tujini".

Ker nebi radi prišli navzkriž z zakonom, do nadaljnjega izvajamo zgornje ukrepe, ko/če pa bo prišlo do kakšnih sprememb pri izvajanju zakona, pa bomo prilagodili pravila na forumu.

Toliko zaenkrat. Na konkretnejše vprašanje, odgovorim spodaj sproti.

VapeOn!
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1121
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a Max » 14. Mar 2017 05:37

Mogoče kdo ve kako je z nabavo v tujini, 3.6.2017 sem naročil mode in tank v Fastechu, pa ne vem ali bo roba sploh prišla. Ima kdo s tem kakšne izkušnje.
Slika
Max
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 01. Mar 2016 10:34

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a gogi » 14. Mar 2017 11:21

Ja, tole tudi mene zanima... konec februarja in nekje 3.3.2017 sem naročil iz Fastecha in Gearbest (kitajska) mod, uparjalnik... kaj bo sedaj s tem, po kmečki logiki, pred zakonom naročeni in plačani izdelki, nebi smelo biti problema... ali se motim ?
Pizda... pa tako sem se veselil, da bom končno tobak zamenjal za e-cigareto... a država vedno udari tam, kjer je najmanj treba !!!
Namesto da bi delala v dobrobit državljanov, vedno po le teh udari !!!
gogi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14. Mar 2017 11:07

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a gogi » 14. Mar 2017 11:42

Tale novi zakon malo bolj podrobno pogledal... ena beseda - BANDA HUDIČEVA ZLOBIRANA.
Vsi vaperji in bodoči vaperji bi moral s štrajkom direkt pred parlament... sram jih naj bo !!!!!
gogi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14. Mar 2017 11:07

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a plamen » 14. Mar 2017 20:48

Dobesedno banda nad bandami. Favorizirali so navadne cigarete v primerjavi z vejperji in edina posledica te neverjetno gnile zakonodaje je le 10 centov dražja škatlica cigaret in neumen ukrep, ki je doprinos slovenskega genetičnega hlapčevstva do gospodarjev, tj uvedba enotne embalaže, na drugi strani pa popolno uničenje vejperske scene na slovenskem. Kar se tiče uvoza Ecigaret pa bodo po moje na mejah (v kolikor odkrijejo) vse pobrali, povrhu vsega boste lahko še srečni, če vam ne bo potrebno za stvar, ki je vredna 10 eur, plačati še 60 eur za uničenje. Namreč, po novi zakonodaji morajo trgovci, ki bi uvozili kakšen mod, uparjalnik ali cigaret, to zadevo prijaviti nato pa jo 6 mesecev držati pri sebi in šele čez 6 mesecev lahko to dajo v prodajo??? Čemu je ta ukrep namenjen živ bog ne ve saj je to podobno kot ko proizvajalec televizorjev naredi novi model TV potem pa ga mora po nabavi imeti še 6 mesecev v skladišču in ga šele po tem roku dati v prodajo, v tem času pa proizvajalec naredi že 10 novih modelov, vas pa država po tej logiki prisili da kupujete 10 generacij zaostalo tehnologijo. No saj če bo ta člen in še mnogo drugih nekdo dal na Evropsko sodišče bo ta uredba padla, razen v Sloveniji, ker pri nas so na položajih tako tumpasti da tega ne bodo tako ali tako razumeli, sicer pa jih gledamo vsaki dan kaj počnejo! No hotel sem povedati, da ni logično, da bi lahko zasebnik uvažal ecigarete, trgovci pa jih bodo morali najprej prijaviti (in bog ve koliko jih bo to še dodatno stalo) nato pa še čakati 6 mesecev da jih bodo lahko dali v prodajo. No zaradi tega destva, bodo na mejah vse pobrali in uničili, tudi ddv in carine ne bo mogoče plačati ampak bodo vse preprosto pobrali in uničili. Saj je bil v bivši Yugi popolnoma enak zakon, videorekorderja npr nisi mogel uvoziti iz tujine pa čeprav jih niso izdelovali pri nas, da bi lahko rekli da ščitijo domače tržišče, preprosto je bil uvoz nekaj let popolnoma prepovedan, enako tudi npr računalniki, ko pa je bila stvar tako masovna so na koncu uvoz dovolili s tem, da si plačal 40% davka in carine. In enako oz še huje se je danes zgodilo z Ecigareto. Skratka tako kot so danes stvari zastavljene so popolnoma uničili vejpersko sceno, kar je edini namen te nečloveške EU uredbe!
Slika
Uporabniški avatar
plamen
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 07. Feb 2016 06:29

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a gogi » 14. Mar 2017 21:50

Jap, in če mene vprašaš, so za tale zakon padale debele kuverte s strani tobačnih lobijev !
Da država dela v smeri bolj zdravega življenja ?!
Malo morgen !!
Zakaj bi država podpirala VAPEanje in VAPERJE ?
Zakaj bi podpirala odvajanje od tobaka in cigaret, ko jim največ v malho pade ravno od tobaka in cigaret ?!
Zakaj se vse, in teh ni malo, znanstvene študije in dokazi o "neškodljivosti" uparjenih e-tekočin NEGIRA ŽE LETA ?!
Zakaj se negira dokazano dejstvo, da so e-cigarete 95-97% (odvisno od količine nikotina) manj škodljive kot tobak ?!
Ta zakon ni nič drugega kot namen izkoreniniti e-cigareto...
Za vse je kriv TOBAČNI LOBIJ in naši SKORUMPIRANI POLITIKI.... ali so pa res tako butasti ???

Kakorkoli.... res sem se veselil in se seveda še vedno, da bom tobak zamenjal z vapenjem, a potem ti lastna država z takim zakonom zabije nož v hrbet.
Za vapeanje so me navdušili ravno prijatelji in sodelavci, ki so z vapeanjem uspešno opustili cigarete in tobak (kadili od 15 pa vse 25 let) in ti isti so pred tem poizkusili z vsem mogočim da bi opustili kajenje, vendar neuspešno. Po enem ali dveh letih, odkar vapeajo, vsi pravijo, da se počutijo odlično, oziroma kot takrat, ko še niso kadili... ne pogrešajo cigaret ali tobaka, počutijo se zopet mlade ... z eno besedo... DEJŽAVU :)
gogi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14. Mar 2017 11:07

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a gogi » 14. Mar 2017 22:03

Mater sem jezen zaradi vsega tega... še spat ne morem.
Zakaj se pa res nebi vsi VAPEARJI in tisti ki nas podpirajo, združli, napovedali štrajk, stavko, nepokorščino... in vsi pred parlament ??
Tako vsaj ne bo ostalo pri trenutnem stanju ampak naredimo vsaj neki bum v medijih in damo našim vrlim politikom spet mal kost za "glodat" ?
Potem pa vse naše "zdravstvene strokovnjake" pozovemo, da z vsemi dokazi o škodljivosti e-cigarete na plano.... pa da jih vidimo kolk bodo zgovorni...
gogi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14. Mar 2017 11:07

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a buddha » 15. Mar 2017 05:12

z ecigaretami je enako kot pri naftnih mogotcih glede električnih avtomobilih. Huda konkurenca. Čeprav pri nas gre bolj za debilne glave v parlamentu. Žal drugače ne morm rečt.
Slika
buddha
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 02. Mar 2017 05:36

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a Max » 15. Mar 2017 06:03

Potem lahko pozabim na Smoke Aliena, ga bo en državni uradnik z veseljem nesel domov, prodal, ali pa uničil.
Slika
Max
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 01. Mar 2016 10:34

Re: ZOUTIPI in nova pravila na forumu

OdgovorNapisal/-a gogi » 15. Mar 2017 06:41

Jaz pa vseeno mislim, da če si/smo naročili in plačali pred uvedbo zakona, da nebi smel bit problem.
Zakon in pravila naj bi veljali od datuma sprejetja dalje in ne za nazaj.
Če mi pa slučajno uničijo naročeno blago, katerega sem naročil in plačal konec februarja, se grem pa pravdat do konca !!!
gogi
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 14. Mar 2017 11:07

Naslednja

Vrni se na NOV ZAKON, NOVA PRAVILA NA FORUMU

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost