Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

HI!

Si nov član foruma ? Predstavi se ! Povej kdo si, od kod prihajaš in za kaj si se pridružil foromu.

HI!

OdgovorNapisal/-a yerowww » 05. Mar 2017 18:03

Pozsdrav!

Sm 27 letni Kranjčan, vejpam slabo leto pred tem sm cca 6 let kadiu nakoncu nekih 10 ciggaret na dan. Menjava mi ni delala nekih večjih problemov in sm jo naredu bolj zarad stroškov kot zarad zdravja, želja po cigaretah je popolnoma zginla v 14 dneh. Ubistvu na dan ko sm začeu vejpat niti nism vedu de gre za bolj zdravo alternativo, sm biu pod utisom de je stvar prej enako nezdrava kot kajenje.
Začeu sm z evod kitom, nadaljevou z t2d tankom in vision spinner baterijo. Dobri stari časi ko je 2ml tekočine blo dost za en dan :P. V lasti mam cca 3 tanke(melo 3, serpent mini, melo RT25), Mr Owl(dripper) za testiranje tekočin pa dva moda(pico in pico dual).
Trenutno mi daily vape predstavlajo hrvaške green witch arome, ki jih mešam z vape or diy 70/30 bazo s 3mg/ml nikotina. Seveda pa redno testiram še marsikej druzga. Nasledna na listi je vamp vape aroma od tjuice, red astaire mi je pa glihkar "dozoreu".
Na živc mi je stopu nov zakon tko kot vsem. Če obveljajo baze kot tekočine to pomen 6c/ml obdavčitve na bazo, ki dons stane dons 2,2c/ml. Oment je treba tut to, da samostojnega tanka, ki bi se ujemu s predpisi v vseh 3h vape shopih, ki jih redno obiskujem trenutno sploh ne morm kupt. Hkrati pa zakon mogoče(sodeč po textu) enač dovoljenje za prodajanje tobaka z dovoljenjem za prodajanje vejpov. Kar zna poment de bojo po novem vejpe prodajale tut trafike in živilske trgovine po sistemu "to ma največ x, to je najbolš". To pa dejansko zna bit slabo za zdravje ljudi, ki bi se spuščal v vejpanje brez poznavanja in nasvetov vejperjev. Skratka, sekret od zakona.
Pa vape on :P.
yerowww
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 05. Mar 2017 15:19

Re: HI!

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 05. Mar 2017 19:11

Zakon se resda bere slabo, ampak počakajmo na izvajanje, morda pa ne bo tako hudo, kot je videti na prvi pogled. ;)
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1127
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: HI!

OdgovorNapisal/-a yerowww » 06. Mar 2017 17:18

je pršla novica s strani trgovine Pyursmoke pa ZVS de bodo baze ostale neregulirane, pravila za "posodice za ponovno polnenje"(beden Slovenski prevod TPD) se pa nanašanjo zgolj na kartuše za cigalike naprave. tk de če ostane nicshot v prodaji se zame ne spremeni nič, če jih pa ne bo bom pa pač pokušov prednamešane tekočine v nicfree izvedbi.
yerowww
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 05. Mar 2017 15:19

Re: HI!

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 09. Mar 2017 19:28

yerowww napisal/-a:je pršla novica s strani trgovine Pyursmoke pa ZVS de bodo baze ostale neregulirane, pravila za "posodice za ponovno polnenje"(beden Slovenski prevod TPD) se pa nanašanjo zgolj na kartuše za cigalike naprave. tk de če ostane nicshot v prodaji se zame ne spremeni nič, če jih pa ne bo bom pa pač pokušov prednamešane tekočine v nicfree izvedbi.


Mislim, da bi v naslednjih dneh znal biti kak dopis, k tej novici. Upam, da se nič drastičnega ne spremeni..
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1127
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: HI!

OdgovorNapisal/-a plamen » 11. Mar 2017 22:36

Če pogledamo današnje slovenske spletne trgovce z vejparsko opremo imam občutek, da sem zašel v neko rusko, češko trgovino iz 60 let, na izbiro imaš nekaj arom in 2-3 žici, za ostalo pa se odpelji 100 km v Ljubljano??? Če pa sem kadilec pa mi nudijo cigarete na vsakem koraku. In če kupim tobak na črnem trgu za 40 eur ga lahko kadim najmanj dva meseca, torej 20 eur na mesec. Ta država pa je že dosegla, da je Ekajenje v Sloveniji postalo dražje kot 20 eur na mesec?! Prav tako pa so dosegli tisto bistveno, da ljudje sploh ne bodo več vedeli, kakšni novi produkti iz tega področja obstajajo hkrati pa so preprečili njihov vnos v državo. Pa kakšna demokracijio se to gredo??? Naredili so vse živo, da bi vejperji obupali začeli nazaj kaditi?? To kar Big tobako že vseskozi hoče. Sicer imam dvo letno zalogo potem pa bomo videli kako naprej. Ni pa pošteno, da so z nami, ki smo nehali kaditi, naredili to TOTALNO svinjarijo!!!
Slika
Uporabniški avatar
plamen
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 07. Feb 2016 06:29


Vrni se na Novi člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron