Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Strupenost glicerola

Vpliv e-cigarete na zdravje, stranski učinki "vapanja", simptomi prenehanja kajenja tobaka, ...

Strupenost glicerola

OdgovorNapisal/-a NewbieAlert » 03. Feb 2015 08:55

V tem akademskem članku razpravljajo o škodljivosti glicerola za živa bitja. Pokrivajo področja izpostavljenosti na delovnem mestu, izpostavljenost potrošnika(vsebuje tabelo iz v kateri lahko razberemo v katerih izdelkih zaužijemo največ glicerola-med njimi je tudi tobak), vpliv na metabolizem človeka(pri inhalaciji, zaužitju, ter skozi kožo), občutljivosti, itd. Zdi se mi da je zelo poglobljena študija, ki pokriva veliko področje na zdravje človeka, prav tako pa vpliv na okolje. Če vas zanima samo vpliv na zdravje človeka je vse napisano od 1. do 22. strani. Želim vam veliko užitkov v branju :D

http://www.inchem.org/documents/sids/sids/56815.pdf
NewbieAlert
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 21. Jan 2015 21:28
Kraj: Vrhnika

Re: Strupenost glicerola

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 03. Feb 2015 22:29

Precej kvaliteten text, ki raziskuje vpliv Glicerola na živa bitja in je bil "nažalost" narejen pred dobo elektronske cigarete. (eCig rojen 2003).
Ampak vseeno dobro prikaže, da je Glicerol ena najbolj benignih organskih tekočin, tako človeku in živalim in ki se ga uporablja na veliko različnih področjih. Torej ni karciogen, ni strupen, redko alergen in ne ustvarja genetskih mutacij.
Ravno zato, so se pomojem odločili za uporabo VGja v elektronskih cigaretah (in pa nizko vrelišče seveda), saj je nekako po parametrih najbolj ustrezal vsakodnevnemu vnosu v telo. Kajti težko je namreč preseči količine, ko dejansko postane nevaren. V količinah pa je vse, to najbrž že vsi vemo..

AMPAK, vse te dobre lastnosti VGja (ali Gja) še vedno ne pomenijo, da je vejpanje zdravo. Če odštejemo arome, nikotin in ostale parametre, še vedno ni DOLGOROČNIH testov, kako dejansko VG vpliva na telo, pri vsakodnevnem vnosu v pljuča. Po njegovih "ok" lastnostih in pač boljšemu zdravstvenem stanju in počutju nas samih - torej vejperjev, lahko sklepamo, da je pač dosti boljše napram kajenju tobaka.

Torej kar potrebujemo, je več testov in raziskav, pa najsibodo rezultati dobri ali slabi, vedeti moramo čim več. In kar trenutno NE potrebujemo, so neumne regulacije, ki bodo vso zadevo še otežile.

VapeOn!
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1126
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje


Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost