Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Totally Wicked in EU direktiva

Novice iz sveta elektronskih cigaret.

Re: Totally Wicked in EU direktiva

OdgovorNapisal/-a plamen » 07. Feb 2016 21:20

Ja bistvo je zaslužek in podobno je s cigareti. Toliko govorenja o škodljivosti cigaret nato pa jih podražijo za 10c in vsi kadijo naprej in polnijo proračun brez dna, da si lahko Mramor in njemu podobni izplačajo pripravljenost, sejnine... No ko sem kadil sem tzadnja tri leta kupoval tobak izključno na črnem trgu, 30, 40 eur za 1 kg drugače bi me cigarete prišle 240 eur na mesec, kar pa je že preveč saj imaš za ta denar....brez veze naštevati. Vprašanje klako bodo odreagirale druge normalne države kot so Hrvaška, Avstrija in Italija. V Avstriji se še danes kadi v gostinskih lokalih in bodo prepoved kot jo poznamo mi uvedli šele 2018, mi pa smo bili takoj za Irsko med prvimi, hlapci EUkot vso zgodovino hlapci tudi sedaj!! Vprašanje kolikšen davek bodo dali italijani takšnega sigurno ne kot naši, enako Hrvatje ki so tudi dosti pametnejši od naših zahojencev saj se tudi pri njih gostinci sami odločijo glede cigaret. V Avstriji ki ima obremenjene plače zgolj 30% pri nas 45% sigurno njihova država te svinjarije kot jih dela naša, da bi jim za 35% podražali tekočine svojim državljanom sigurno ne bo naredila, to je dejstvo. Že danes je pri njih, tako kot v Italiji ali Nemčiji marsikaj ceneje kot pri nas. Tako da nas čaka vejpanje zunaj lokala, no saj v lokalu malokdo tudi vejpa, jaz sem samo brez nekakšnega velikega dima, sem pa večina zunaj s prijatelji ki so na analognih in nabave preko spleta v tujini. 100000000000000000000000000000000 % pa raje dam denar Hrvatom, Italijanom ali Avstrijcem, kot pa tem našim pokvarjenim barabam! Nekje v tej smeri bo potekala moja odločitev!
Aja pa za volitve se bom spomnil in tudi svoje bližnje SMC in njihove pajdašije!!!!
Slika
Uporabniški avatar
plamen
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 07. Feb 2016 06:29

Re: Totally Wicked in EU direktiva

OdgovorNapisal/-a Vaper1974 » 07. Feb 2016 22:36

plamen napisal/-a:sigurno njihova država te svinjarije kot jih dela naša, da bi jim za 35% podražali tekočine svojim državljanom sigurno ne bo naredila, to je dejstvo.

Ne za 35%, ampak za cca. 1.500% (!!!), ker bo TROŠARINA na nikotinske e-tekočine kar 1 EUR na 1 ml tekočine, sedaj pa si izračunaj: sedaj je pri nas 100 ml baze s 6 mg/ml nikotina cca. 7 EUR (Z DDV seveda), potem pa bo cca. 107 EUR, kar je naravnost smešno! :roll: Na začetku se je res govorilo o cca. 35% trošarinah, kar bi bilo MORDA še celo sprejemljivo, to, kar pa so "naumili" sedaj je eksekucija vejpanja v državi! :twisted: Kot rečeno, obstoječi vejperji se bomo že nekako znašli vsak po svoje, najbolj pa ga bodo nahebali prodajalci in "analogni migranti", ki bodo veliko raje ostali na smrdljivcih, saj se bo sedaj oitno razmerje cene obrnilo v njihov prid. Če je bilo do sedaj vejpanje tako rekoč zastonj, bo to postalo kajenje cigaret. Če pomisliš, da nekdo zvejpa po 10 ml e-tekočine na dan, kar niti ni tako enormno, bo samo za bazo dal cca.10 EUR, kar je sta že vsaj 2 škatlici cigaret, pa še za kavo mu ostane... Matematika bo tu očitna, cilj vlade pa dosežen, t.j., da kadilci ne bodo postali vejperji, letni prihodek vlade pa bo tako ustrezno zaščiten. Ostali ukrepi, kot so nazorne nalepke na škatlicah cigaret so pa itak navadna farsa birokratov, ki bodo tako še naprej upravičevali kajenje, češ, saj smo storili "vse", da bi kadilce odvrnili od kajenja. Zakaj še na cigarete ne dajo takšnih trošarin, recimo 1 EUR za 1 čik, t.j. 20 EUR škatlica, bi zelo hitro pol kadilcev prenehalo kaditi, samo ne vem, od kje bi potem država "paberkovala" svoje prihodke, ki jih mesečno v državno malho prinesejo kadilci. :evil:

Zdi se, da bodo dobro "zregulirali" nikotinski trg, ne zavedajo pa se, da bodo "spušili" še tisto, kar so sedaj od vejperjev dobili preko DDV-ja, saj bo večina prešla na nabavo iz tujine, skoraj gotovo pa se bo razvil tudi ustrezen črni trg... ;)
WISMEC Reuleaux RX200 TC
Joyetech eVic-VTC Mini 75W
UD Goblin Mini v2 RTA - black
Joyetech Cubis Atomizer - black

Slika
Uporabniški avatar
Vaper1974
 
Prispevkov: 125
Pridružen: 17. Dec 2015 09:32

Re: Totally Wicked in EU direktiva

OdgovorNapisal/-a rawr » 07. Feb 2016 23:12

Če bo slučajno treba nehat vejpat morda niti ne bo tako težko. :)

Bivši kadilec :) & bivši vejper :( :)
Uporabniški avatar
rawr
 
Prispevkov: 539
Pridružen: 27. Jul 2014 09:06
Kraj: Štajerska

Re: Totally Wicked in EU direktiva

OdgovorNapisal/-a plamen » 02. Maj 2016 21:44

Ja leposi zračunal, saj sem si tudi jaz drugače tolmačil tako da bo 10 ml 12 eur (če je notri 12mg nikotina) in da bo npr Dekang tekočina namesto 4 eur poslej 16 eur, dve škatli Marllboro pa sta 7.60 eur, kor pomeni da boš dal za 10 ml dekanka toliko kot bi kupil 4 škatle cigaret?? Samo to ni normalno, valjda niso tako nori da bodo vajpanje vsaj uradno nareili tako deskriminacijsko, to je že protiustavno saj takšno dejanje onemogoča konkurenco oz postavi cigarete v monopolističen položaj?! Kot pa sem že rekel, če ne bo druge se bomo pač odpravili v Italijo, Hrvaško ali v Avstrijo in si pač nabavili tisti liter VPGja za pol leta. Sicer druge normalne države ne bodo šle v te skrajnosti razen naše, ker imamo pač popolnom,a nesposobno ministrstvo za zdravje in jim je v 2 letih uspelo spisati samo ta zakon oz njegove dopolnite, kar ni niti njihova pogrutavščina ampak je Milojka dala prevesti 4-5 najbolj omejevalnih zakonov (sama itak ne obvlada nobenega jezika) nato pa je iz te prevedene zakonodaje prepisala najslabše stvari in evo ti "slovensko" t.i. dopolnitev zakonodaje. Da je lahko plagiat še uradno predstavila in se pohvalila kako predano hlapčevsko izvajajo EU direktive je pred kamere privlekla še tisto zdravnico za pljučne bolezni, ki je potem na TV kar na pamet tvezila takšne neumnosti, brez enega samega argumenta, da o kakšnih opravljenih raziskavah niti ne govorim, da mi je šlo na kozlanje, ko sem jo poslušal. Res žalostno kakšni popolnoma nesposobni ljudje, ki pojma nimajo kako potekajo stvari v realnosti, vodijo to državo oz posamezna ministrstava.
Vprašanje kako bo reagirala Anglija, ki sigurno ne bo sprejela neumne evropske direktive glede na to, da so si prav zaradi takšnih neumnih direktiv, izborili poseben status v EU, saj bodo sprejemali iz EU zakonodaje le tisto, kar bo njim koristilo. Zato bo za nas preko interneta mogoče zanimiv tudi angleški trg kar se tiče vaipinga. Na eni njihovi vaiping strani sem videl, da so nekatere tekočine celo cenejše-2.5 eur/10ml ali pa stanejo enako kot pri nas-4 do 5 eur, poštnina pa je zgolj 2.5 eur, če pa hočeš dobiti v 3 dneh (drugače do 7 dni) pa je 7 eur doplačila. Saj pravim, kako neumno se obračajo stvari, bomo pa tujcem in črnemu trgu dajali denar, zaradi neumne, zaostale slovenske države pa sigurno ne mislim zopet postati kadilec in še manj preko trošarin financirati to nesposobno državo!!!!
Slika
Uporabniški avatar
plamen
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 07. Feb 2016 06:29

Re: Totally Wicked in EU direktiva

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 02. Maj 2016 22:51

Glede trošarin ne bo tako hudo, kot so najprej napovedali. Iz prvotnih 1€/1ml, so prišli na 0.18€/ml. Morda je tudi Združenje vejperjev pripomoglo k temu.. No vsaj upamo da smo ;) Je pa res, da se uradno ne strinjamo z nobeno trošarino, saj je to samo začetek. Potem pa bo vsako leto višja, podobno kot pri cigaretah.
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1132
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Prejšnja

Vrni se na Novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron