Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Neupravičene podražitve ali kako odreti slovenca

Teme, ki ne spadajo v nobeno od naštetih kategorij.

Neupravičene podražitve ali kako odreti slovenca

OdgovorNapisal/-a plamen » 07. Avg 2016 07:17

Z uvedbo trošarine na okuse za vejpanje so se slovenskih trgovci z elektronskimi tekočinami, tudi sami zbudili in pomislili, zakaj pa še mi ne bi podražili naših prodajnih artiklov ne le država in bo nam tako več cvenka padlo v vedno prazne žepe. Namreč vsi po vrsti so naenkrat nenormalno podražili nikotinske baze, katerih pa država ni podražila oz na njih ni uvedla trošerin, saj so trošarine zajele zgolj že narejene okuse oz tekoči tobak, kot ga oni imenujejo. Naenkrat pa so sedaj, prav po uvedbi teh trošerin, slovenski trgovci z E-tekočinami skoraj (ne vem kdo še ni) vsi po vrsti, začeli prodajati le še 100 ml nikotinske baze, kjer se giblje cena za 18 mg nikotina 10 eur (torej je 250 ml te baze 25 eur oz gre za 75 % podražitev), pred uvedbo trošarinza okuse pa je 250 ml baze z 18 mg nikotina stalo 14 do 16 eur koliko še danes stane na Hrvaškem http://www.e-tekucine.eu/hr/12-vpg-gree ... ule-250-ml . Eden izmed trgovcev je postal celo tako tajkunsko požrešen, da prodaja že 50 ml baze z 12 mg nikotina za 9,9 eur!?! Torej po tej logiki slovenskih trgovcev bi stala steklenička 250 ml nikotinske baze sedaj po novem nekje 25 eur oz kar 75 % več kot pred uvedbo trošarin, ki pa sploh na baze niso uvedene???? Da pa bi prikrili to svojo podražitev pa so začeli prodajati nikotinsko bazo le še po 100 ml, zvito ni kaj, delajo podobno kot vele trgovci z mesom, nič več 0,5 kg oz 1 kg temveč 0,40 kg oz 0,90 cena pa ista kot prej!!! Ker so skoraj vsi, saj paravim da nisem našel nikogar da ni, tako nesramno in kar enako podražili nikotinsko bazo in hkrati prepakirali baze na 100 ml, pomeni da so se med sabo dogovorili oz naredili kartelski dogovor, seveda pa so pozabili, da tudi ko bo prepovedana prodaja nikotinskih pripravkov po slovenskem spletu nam ostanejo tuji EU spleti, kjer so že danes vse te baze cenejše kot v Sloveniji. Skratka slovenski trgovci z E-tekočinami so dobili t.i. sindrom slovenskih zobozdravnikov, ki imajo takšne cene svojih storitev kot, da je povprečna plača v Sloveniji 3000 eur, na Hrvaškem pa sem za isto storitev, če ne še bolj kvalitetno, odštel le pol slovenske cene a da o odnosu oz prijaznosti njihovih zobozdravnikov in sester proti našim, sploh ne izgubljam besed.
No kakor koli, da rezimiram, da spravimo slovenski trg spet v normalne vode za začetek ne nasedajte požrešnim slovenskim trgovcem saj niso edini v tej razpadajoči Evropi in nikotinske baze raje naročite iz Hrvaške, kjer jo vam DHL pripelje na dom in plačate po povzetju in dobite najmanj 2 za eno pri nas, če pa potrebujete VG bazo z nič nikotina pa dobite v tej trgovini zelo kvalitetnega 3 dcl glicerina za 5,6 eur (kar 200% ceneje kot pri trgovcih z el. tekočinami) in ga vmešate v npr. nikotinsko bazo iz Hrvaške v razmerju 1:1 in boste dobili skupaj 0,5 litra 9 mg nikotinske baze za 21 eur pri nas pa bi bilo 40 eur premalo https://www.unguentarium.si/products/ra ... i-glicerin .
Slika
Uporabniški avatar
plamen
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 07. Feb 2016 06:29

Vrni se na Debata

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron