Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Vsebnost e-tekočine

Kaj je novega na področju E-tekočin. Ste kupili novo E-tekočino, delite mnenje in oceno z ostalimi.

Vsebnost e-tekočine

OdgovorNapisal/-a Simpatika » 23. Nov 2016 21:24

Danes sem zasledila na etiketi Egoist da vsebuje 57% snovi z naznano strupenostjo.
Kako naj si to razložim? Je strupeno, ni strupeno, ne vedo če je strupeno, ne vedo kaj dejansko vsebuje aroma????
Simpatika
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 13. Nov 2016 17:07

Re: Vsebnost e-tekočine

OdgovorNapisal/-a milyan » 24. Nov 2016 09:15

Strupena tekočina je npr nikotin !!!PG tudi !!!! Nevarna sta pri zaužitju, nikotin že pri dotiku s kožo (zaradi tega se priporoča uporaba rokavic pri velikih koncentracijah Nikotina) kadimo ga pa :)
Veliko substanc v naših življenjih je strupenih ampak jih uživamo tako ali drugače, napis na embalaži pa mora bit na izdelku, da je proizvajalec pokrit
Slika
Uporabniški avatar
milyan
 
Prispevkov: 22
Pridružen: 29. Okt 2016 11:55

Re: Vsebnost e-tekočine

OdgovorNapisal/-a Simpatika » 24. Nov 2016 14:32

Gre za koncentrat arome, brez nikotin. Glede na to, da se načeloma piše, da se uporablja iste arome, barvila in okuse, kot jih uporablja živilska industrija me pač res zanima, kaj je mišljeno pod teh 57 %.
Simpatika
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 13. Nov 2016 17:07

Re: Vsebnost e-tekočine

OdgovorNapisal/-a taxidriver » 26. Nov 2016 11:35

Ma ti proizvajalci arom pol k**** ne vejo, kaj not mešajo. Važno, da je okus bomba, da se proda. Ker v resnici tud velika večina konzumerjev hoče sam dobr tejst, kaj je not, jim je dost vseen. To ni dobr. Seveda tud zakonodaja tukej ne more veliko narest. Po raziskavah, ki sem jih sam čekiral, je ravno pri aromah največ ugibanj, kolk točno so škodljive. Prav gotov je, da ene bolj druge manj. Recimo tak primer je diacetil. Čeprov vejo, da je škodljiv za pljuča, ga še zmer povprečno najdemo v 2/3 vseh arom. Sicer je njegova prisotnost zelo majhna v primerjavi s tobakom, ampak zakaj bi imeli z njim opravka, če ga lahko odstranjo. Nekateri proizvajalci se tega zavedajo in so že začeli z označevanjem tistih tekočin, ki so brez diacetila - nekateri ga sploh ne uporabljajo - ostali lepo furajo naprej kot da ni nič. Tko da tak je odnos proizvajalcev, trgovcev in na žalost tud večine konzumerjev.

Vejpisti smo pač folk, ki smo šli s čikov predvsem zaradi njihove škodljivosti in bi blo prov, da smo glede na to, da so vejp stvari trenutno v velikem porastu in da je trg večji kot kadarkol in ponuja svašta stvari, še tolk bolj pozorni na to, da gojimo neko kritiko do celotne scene. Tud kar se tiče zakonodaje.

Ti priporočam http://zv-slo.si/ da si počekiraš mal stvari, ker fantje res furajo zadevo na nivoju in se trudijo za našo obveščenost in pravice.

Men se zdi, da bodo moral enkrat tud proizvajalci tekočin prit na zagovor, kaj točno vse in kako mešajo v svojih labih. Zadevo pač dajemo vase in bi prov gotov moral bit višji standard nadzora in obveščenosti kot je trenutno.
Uporabniški avatar
taxidriver
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 13. Okt 2016 20:55

Re: Vsebnost e-tekočine

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 26. Nov 2016 19:39

Hja 57% snovi neznane strupenosti pomeni točno to kar piše. Dejansko ne vedo, kako teh 57% sestavin vpliva na telo pri inhaliranju. Skoraj ziher pa sem, da ne škodijo toliko kot čiki. Če se držimo priporočila Angleškega kraljevskega združenja zdravnikov, do 5ml tekočine na dan, na zmerno nizkih močeh (10-15W) - ostanemo v območju najmanj 95% manj škodljivo od čikov. Sedaj pa logično, večje so količine vnešene tuje snovi v telo, več si "škodimo". In obratno.
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1132
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje


Vrni se na E-tekočine - novo in testirano

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost