Stran 1 od 1

Začetniške težave

OdgovorObjavljeno: 07. Avg 2017 10:51
Napisal/-a jesihar
Upam, da ne ponavljam že kakšnih podobnih odprtih tem, ampak bi prosil za kakšen nasvet izkušenjejših uporabnikov.

Sem popoln začetnik na področju vejpanja. Sicer kakšnih 15 let kadilec, zadnjih nekaj let sem precej zmanjšal porabo in zvijam tobak, par cigaret na dan. Skratka, nisem heavy user ;) Kakorkoli, že nekaj časa me je mikalo in kakšen dan nazaj sem prešaltal na vejpanje. Imam iStick Pico z melo III uparjalnikom, trenutno kadim liqua 6mg tekočino. Za zdaj uparjam nekje na začetniških 15 - 25 W.

Težava je, da se mi zdi okus precej rezek, peče me po grlu in na splošno se mi zdi para precej topla. V uparjalniku včasih tudi poči. Menda naj bi bili to lahko znaki, da je treba zamenjati tuljavo, kar se mi zdi malo verjetno, glede na to, da nisem potrošil niti en tank tekočine.

Skratka, zadeva me mika, bi pa rad malo boljšo uporabniško izkušnjo. Že več let občasno prižgem šišo, kjer mi je predvsem všeč "hladen", svilnat dim, ki ga je res veliko in predvsem to, da me nikoli ne peče in ne žge. Kakšen predlog, kako se približati temu? Morda drug, primernejši uparjalnik? Drugo tekočino?

Bom vesel kakšnega predloga. Hvala!

Re: Začetniške težave

OdgovorObjavljeno: 27. Okt 2017 12:15
Napisal/-a Pich
Rezek in pekoč okus ponavadi izvira iz stopnje nikotina in razmerjem VG-PG, ob predpostavki, da je z uparjalnikom vse v redu. Za 6mg tekočino je primernejši mtl način uparjanja. In kolikor mi je znano ima liqua precejšen odstotek PG, kar povečuje občutek rezkosti. Skratka tekočino z višjim odstotkom VG in manjšim odstotkom nikotina.

Re: Začetniške težave

OdgovorObjavljeno: 01. Nov 2017 07:24
Napisal/-a KingKožuh
Vse kar je napisano v zgornjem odgovoru plus dodal bi tudi to, če se ti zdi da je para pretopla, ti pač uparjalnik ne odgovarja. Uparjalnikov je na trgu nešteto in sigurno se najde kak MTL, torej uparjalnik z bolj priprtim zračnim pretokom, za bolj blag vejp. Kar lahko narediš na temu je edino to, zmanjšaš moč na njem še nižje, da ga ne segreva toliko. Oz. še bolje, da si najdeš gorilno glavo, ki je namenjena mtl vejpanju. Ponavadi imajo višjo upornost.
Pa max VG za svilnat vejp, definitivno.