Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Keramična glava za subtank

Tema je namenjena objektivni oceni osebnega uparjalnika oz. e-cigarete. Opis tehničnih parametrov, nasveti za optimalno in varno delovanje naprave.

Keramična glava za subtank

OdgovorNapisal/-a AliB » 11. Okt 2016 19:37

Kot je razvidno iz nekaterih drugih postov sem navdušenec nad tem uparjalnikom. Čeprav so mi glave (tuljave) do sedaj delale precej dolgo, tudi po dva meseca, sem moral vseeno potešiti radovednost, kako dolgo traja keramična glava. Kot že veste, je zame Ultimo s keramično glavo absolutno prehud in tu se je ponudila priložnost preizkusiti manjšo keramično glavo brez potrebe po nakupu novega uparjalnika.
Glave sem vzel na FT ( https://www.fasttech.com/products/4725000 ). Če ne drugega, dejansko paše v subtanka, navadnega in mini. Kot se za keramično glavo spodobi, ima velike odprtine za tekočino kot tudi za pretok zraka - zaradi slednjega je navoj za privitje v bazo krajši, kot na običajni glavi. Mod meni kaže malenkost višjo upornost, kot je specificirana (0,6 ohm). Temu primerna je tudi priporočena moč (30+ W). Za razliko od Ultima meni ta glava uparja že pri 20 W. Kaj višja vataža mi tudi tu ne odgovarja. Če privzamem, da čas uporabnosti tuljave eksponentno pada z močjo, potem mi bo takale glava delala zelo dolgo pri tako nizki moči. Kakšna pa je dejanska vzdržljivost bo pa čas pokazal. Se pa tudi ta glava in posledično celoten uparjalnik bolj greje, kot pri visokoomskih glavah, in je zato para nekoliko toplejša (pri nizkem pretoku zraka), kot sem bil pri tem uparjalniku do sedaj navajen. Kar se tiče puščanja je zaenkrat BP. Se le pozna, da se tank polni od spodaj.
Bom še kaj dopisal, ko jo (glavo namreč) nekoliko bolje "spoznam".

Drugi dan uporabe: pušča! Kar na lepem, brez kakšnega meni poznanega vzroka kar konkretno priteče iz odprtine za zrak. Pregledal sem spodnje tesnilo in preveril privitje glave - na prvi pogled izgleda vse v redu. Torej se bo potrebno v problem puščanja bolj poglobiti. Imam pa občutek, da je stara RBA glava vedno bolj v nizkem štartu.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: Keramična glava za subtank

OdgovorNapisal/-a seckorama » 31. Okt 2016 18:20

Jaz imam že kak mesec/dva? Ultimo tank in keramično glavo. Sem že nekaj pisal na forumu, v glavnem ful pare in okusa, kar je ok, pa tudi kuri baterijo in tekočino nenormalno kar ni ok. Ter tudi pušča :(
v bistvu nekje sem zasledil da se para v airflow-u kondenzira in tam se potem ustvarja tekočina ki se preliva...
Uporabniški avatar
seckorama
 
Prispevkov: 91
Pridružen: 05. Feb 2014 20:20


Vrni se na Elektronska cigareta - novo in testirano

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron