Tagi uradnega Slovenskega foruma za elektronske cigarete: Elektronska cigareta, e-cigareta, elektronske cigarete, e-cigarete, forum, e-kajenje, e-tekočine, e-tekočina, diskusije, debata, uradni slovenski forum za elektronske cigarete.

Joyetech Ultimo uparjalnik

Tema je namenjena objektivni oceni osebnega uparjalnika oz. e-cigarete. Opis tehničnih parametrov, nasveti za optimalno in varno delovanje naprave.

Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a AliB » 18. Avg 2016 18:13

Po enem letu na subtankih sem za hec nabavil Joyetechov Ultimo predvsem zaradi keramične glave in nizko postavljenih luken za tekočino v glavi - glava je bolj nizka kot pri ostalih Joyetech uparjalnikih. Seveda sem si pred tem ogledal ocene na netu. Seveda vsi samo hvalijo, kako je oh in sploh, še posebno s keramično glavo. Po prvem dnevu lahko podam svoje vtise.
Uparjalnik je zaradi svoje konstrukcije precej nizek (1 cm nižji kot subtank mini) oziroma približno tolikšen kot Cubis Pro (tega nimam). Regulator zraka na dnu uparjalnika lepo deluje, tankanje od zgoraj tudi. Zanimivo je, da menda (??) sploh ne pušča, kljub temu da je glava navita v dno. Drži pa 4 ml kot subtank mini na račun tega, da ga lahko naliješ čisto do vrha. Sedaj pa tisto glavno. Poizkusil sem clapton glavo. Hudič začne delati pri 30 W. Kljub temu, da lahko deluje tudi z zaprtim pretokom zraka, je pare kar precej, vsekakor preveč zame, ki ne vlečem direkt v pljuča. Na višjo vatažo (priporočeno je 40W min) si sploh ne upam nastaviti. Clapton tuljava se tudi precej počasi segreva, zato je potrebno držati gumb skoraj sekundo, preden začne pariti. Temu primerno pari še kakšno sekundo po tem, ko gumb spustiš. Seveda to velja za 30W! Se je treba kar malo navaditi. Okus pare je pa OK in pravijo, da je okus odličen tudi pri večjih vatažah. Skratka, uparjalnik za tiste bolj ta-prave vejperje. Količini pare primerno tekočina hitro kopni, prav tako pa tudi elektrika. Zadeva, ki potrebuje mod z dvema baterijama (5Ah). Zato tudi je v kompletu z eVic Dualom.
Upam, da bo vsled nizkih vatov tuljava/glava dlje trajala. Ker navijati tuljave se mi enostavno ne ljubi in rabim nekaj, kar samo priviješ in traja dolgo brez menjave. Keramično glavo pa probam, ko clapton crkne.
Skratka, za ta-prave vejperje bo tole najbrž kar zanimiva mašinca, tisti manj ta-pravi po znajo biti nekoliko razočarani oziroma bodo spoznali, da je to vseeno prehudo zanje.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a KingKožuh » 21. Avg 2016 11:24

Nisem vedu, da obstajajo tapravi, pa manj tapravi vejperji ;)
Slika
Uporabniški avatar
KingKožuh
Administratorji strani
 
Prispevkov: 1126
Pridružen: 04. Feb 2014 20:16
Kraj: Kočevje

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a seckorama » 21. Avg 2016 20:02

AliB napisal/-a:Na višjo vatažo (priporočeno je 40W min) si sploh ne upam nastaviti. Clapton tuljava se tudi precej počasi segreva, zato je potrebno držati gumb skoraj sekundo, preden začne pariti. Temu primerno pari še kakšno sekundo po tem, ko gumb spustiš. Seveda to velja za 30W! Se je treba kar malo navaditi. Okus pare je pa OK in pravijo, da je okus odličen tudi pri večjih vatažah. Skratka, uparjalnik za tiste bolj ta-prave vejperje. Količini pare primerno tekočina hitro kopni, prav tako pa tudi elektrika. Zadeva, ki potrebuje mod z dvema baterijama (5Ah). Zato tudi je v kompletu z eVic Dualom.


...hm...torej z e-vic mini 75W ne bi deloval? ma samo eno baterijo...
...pa z istickom 100W? ma dve bateriji....

to imam...pa se mi ne zdi smiselno sploh kupit še nov mod...rad bi kupil samo keramično glavo, ajde skupi s tankom da mi aše v eno al drugo napravo....

hm...na sliki ima evic Dual z eno ali z dvema baterijama.....mogoče bi pol šlo?
http://www.joyetech.com/product/evic-vtc-dual-ultimo/?age-verified=5323543350
Uporabniški avatar
seckorama
 
Prispevkov: 91
Pridružen: 05. Feb 2014 20:20

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a AliB » 22. Avg 2016 15:39

Sem kar razočaran nad njim. Baterijo (evic mini) na 40W pokuri prej, kot je pa tank prazen, vsaj občutek je takšen. Z notch glavo je čisto pravi subohm, pretok zraka pa skoraj brez upora in to je čisto preveč zame. Gledam te "ta-prave" vejperje in njihove oblake pare in mi ni jasno, kam ves ta volumen spravijo. Ta tank je za takšne modele in nikakor zame. Bom probal rešiti zadevo s RTA glavo in kakšno višjeomsko špulco in zaprtim pretokom zraka.
Kar me še moti je to, da se uparjalnik na mestu glave strašno greje; na otip morda celo na 50 deg. Upam, da je to normalno. Vsekakor ni čudno, da zadeva tako hitro prazni baterijo. Drugače pa evic mini čisto normalno deluje s tem uparjalnikom. Seveda, Dual je 150W z dvema baterijama in zato bolj primeren. Sicer pa pri modih z izmenljivo baterijo hitrejše praznenje baterije ni problem - imaš rezervno baterijo s sabo in je stvar rešena.
Me pa nekaj zanima, ali Ultimo glave lahko delujejo na TC način. Ker nisem zasledil iz katerega materiala so tuljave. Menda je Clapton celo iz kantala.

KingKožuh, jaz ločim med ta-pravimi in manj ta-pravimi vejperji. Če vejpaš tako, da se kadi ekvivalent analogcu si pač manj ta-pravi, če se pa greš diskotečno dim-mašino si pa bolj ta-pravi.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a seckorama » 22. Avg 2016 19:04

na fasttech imajo ultimo keramične glave 5x za cca 11$, ter Ultimo tank za RTA... mislim da bi se ga dalo koristit tudi z navadnimi keramičnimi glavami...če maš keramiko potem odpade potreba po izdelavi glav...ali pa sam menjaš tisti keramični obroč?
Uporabniški avatar
seckorama
 
Prispevkov: 91
Pridružen: 05. Feb 2014 20:20

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a cingulingu » 04. Sep 2016 12:58

Osebno sem ga nabavil prav zato ker ima ogromen pretok zraka, inovativne glave in za tak tank relativno nisko vatažo v primerjavi z Aspire clito 120. In po tednu dni uporabe, na Joyetech evic-vtc mini s keramično glavo moram povedat, da zame, preprosto, poti nazaj ni! Ta tank je res prima. Res je, da ni glih za eno baterijske mod-e. Za prit skozi dan porabim 2 do 3 batt ( lg18650-hg2 ) torej zmeraj s sabo. A okus...., še posebej na keramični glavi, je brez primerjave. Kar se tiče evic-a mini in velja tudi za ostale nadgradljive, pa so v zadnji nadgradnji firmwer-ja dodali pre-heat in navedbe, da moraš čakat da se ogreje.... ne držijo več. Res je pa, da ni za tiste, ki radi cucajo "mouth to lungs ". A konec koncev, ni niti mišljen za njih, na vsakem oglasu je poudarjeno "huge air flow". Kar se tiče fasttech oglasa za glave, drži. Moj komplet 5-ih keramičnih glav je v prihodu. A če gre tako naprej mi bo zadostoval za vsaj 3 mesece. Namreč z malo truda se jih da lepo previt: Video, in uporabit še par krat :D
cingulingu
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 04. Sep 2016 12:17

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a AliB » 04. Sep 2016 17:34

Kaj pa ta preheat funkcija dejansko dela? To, da je hladno tuljavo potrebno najprej ogreti, sem tudi sam opazil. Ampak prvič samo držiš fire nekaj časa in šele nato vejpneš in je rešeno. A pri preheatu začne takoj proizvajati paro, ko pritisneš fire? Ali je pri tej funkciji poraba baterije kaj večja?

Tega, kar možakar na videu dela, pa ne razumem najbolje. Ali keramični vložek s tuljavo ostane isti in se menja samo vata? Sicer pa, tole previjanje traja in je samo za ljudi, ki uživajo pri tem opravilu. Zame to že ni. Pa tudi, če zgoraj berem, da bo 5 glav zadostovalo za 3 mesece (pri omenjeni porabi), potem bo pri meni to zdržalo 5 let in ni potrebe po previjanju. Na FT imajo pa keramične glave stalno v preorderju. Izgleda, da gre tole za med.

Še vedno pa ostaja vprašanje: ali keramične glave delajo na TC? Notch so menda SS in bi TC moral delovati.

Poraba 2 - 3 baterije na dan se pa najbrž že na računu za elektriko pozna.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a cingulingu » 05. Sep 2016 16:13

AliB napisal/-a:Kaj pa ta preheat funkcija dejansko dela? To, da je hladno tuljavo potrebno najprej ogreti, sem tudi sam opazil. Ampak prvič samo držiš fire nekaj časa in šele nato vejpneš in je rešeno. A pri preheatu začne takoj proizvajati paro, ko pritisneš fire? Ali je pri tej funkciji poraba baterije kaj večja?


Dejansko ti predogreje coil z višjo vatažo kot jo sicer rabiš za vape-at. A le za zelo kratek čas. Recimo vejpaš pri cca. 55W in preheat nastaviš na 70W za 0.5s. Tako ohraniš okus skozi cel proces. Za bolj točna pojasnila pogooglaj.

AliB napisal/-a:Tega, kar možakar na videu dela, pa ne razumem najbolje. Ali keramični vložek s tuljavo ostane isti in se menja samo vata? Sicer pa, tole previjanje traja in je samo za ljudi, ki uživajo pri tem opravilu. Zame to že ni. Pa tudi, če zgoraj berem, da bo 5 glav zadostovalo za 3 mesece (pri omenjeni porabi), potem bo pri meni to zdržalo 5 let in ni potrebe po previjanju. Na FT imajo pa keramične glave stalno v preorderju. Izgleda, da gre tole za med.


Da, menja samo vato. Keramike ni treba. Sam spere se jo.
No ja... Na FT-ju so res poceni in trajajo res dolgo. p.s. pravkar prispela pošiljka in so na zalogi.
A kot opcija pa tudi ni slaba, še posebej čez dolge zimske dni, ko ni kaj pametnega za počet. In konec koncev... a ni greh metat še čisto v redu coile v smeti? :D

AliB napisal/-a:Še vedno pa ostaja vprašanje: ali keramične glave delajo na TC? Notch so menda SS in bi TC moral delovati.

Za enkrat NE. Velja tako za keramiko kot clapton in noch. Saj imajo popolnoma drugačne termo-električne karakteristike kot klasične Ti/Ni/SS glave. V večini primerov pa tudi ni potrebno saj niso niti približno tako občutljive na pregrevanje.
Verjetno, v bodočnosti z nadgradnjami firmwerja. Saj so te zadeve kar nove. In ni še veliko proizvajalcev tankov, ki bi to vpeljale. Bodo pa...

AliB napisal/-a:Poraba 2 - 3 baterije na dan se pa najbrž že na računu za elektriko pozna.

Niti ne... Mam solarno ;)
cingulingu
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 04. Sep 2016 12:17

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a AliB » 05. Sep 2016 18:16

Preden sem spisal zgornja vprašanja sem pogooglal in prišel do debate, ali preheat dela samo v TC načinu ali tudi v VW. Tam so namreč trdili, da preheat deluje samo v TC, kar mi je bilo popolnoma nelogično (saj TC že sam poskrbi za preheat) in zato sem tule povprašal, kaj preheat sploh dela. Seveda, preheat je aktualen samo v VW načinu, kjer poskrbi za kratkotrajno večjo moč pri pritisku fire gumba (pri tuljavah, ki ne podpirajo TC). Ni mi pa še jasno, ali preheat deluje samo, ko je tuljava hladna (1. pritisk fire po daljšem času mirovanja) ali pri vsakem pritisku.
Kar se keramike tiče, kje dejansko pride do uparjanja - na tuljavi/žici ali v keramiki. Znano je, da je keramika dober prevodnik toplote in bi bilo nekako za razumeti, da se uparja tudi v keramiki. Ker pa se glava svinja na mestu uparjanja, bi pričakoval, da se bo zasvinjala keramika in ne vata, ki sploh ni v stiku s tuljavo. Ali je potem keramika neuničljiva in traja večno? Mimogrede, za ljubitelje Subtankov so na FT na voljo tudi keramične glave.
AliB
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 20. Avg 2014 19:15

Re: Joyetech Ultimo uparjalnik

OdgovorNapisal/-a cingulingu » 05. Sep 2016 19:33

Na joyetech vtc mini (zadnji firmware) pri vsakem pritisku. Verjetno boljši modi z ATC-jem (Accurate Temperature Controll) to boljše opravljajo a pri keramičnih glavah to ni niti tak problem.
Hmm... Glede keramike pa je stvar malo bolj komplicirana. Vsaj v MG glavah je grelec obdan z keramičnim "pivnikom" kjer preda toploto porozni keramiki in se uparjanje e-tekočine odvija na neprimerno večji površini kot pa je samo stik med žico in vato.
A.. ker kot si že omenil je keramika dober toplotni prevodnik ter jo je kar lep kos tudi zadrži kar visoko temp.. Se s časoma tudi vata ožge. In seveda jasno spremeni okus. Po drugi strani pa, kot že rečeno, je ta keramika bolj v vlogi primarnega pivnika ki zdrži dosti višjo temp. Še zmeraj pa je kovinsko navitje v kontaktu z zrakom in e-tekočino tako, da dvomim da bo zadeva večna. In kot še najboljši pivnik na svetu se bo tudi ta prej ali slej zadelal. A dokler je žica OK se keramični del opere in vata zamenja.... in dela kot novo... No čas bo pokazal.
Poizkusil sem povprašat nekaj redkih, ki so dobili te tanke kot testne vzorce, kak mesec pred mano in še nobenemu ni uspelo te glave skurit (v normalnih pogojih). Tako da za enkrat kaže dobro...
Eden pa jo je na silo uničil ( 200W na suho ) nakar jo opral in zamenjal vato. In pravi da je kot nova...
cingulingu
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 04. Sep 2016 12:17

Naslednja

Vrni se na Elektronska cigareta - novo in testirano

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron